Golden hour: Hét moment voor de fotoshoot

Een jaar geleden mocht ik een bruiloft fotograferen op de langste dag van het jaar. Op zo’n dag heb je de kans om foto’s maken tijdens het “Gouden uur”. Misschien had je er wel eens van gehoord’, misschien nog niet. Het is het eerste en laatste uur zonlicht wat je op een dag ziet. Omdat de zon op zulke momenten heel laag aan de hemel staat zijn schaduwen minder aanwezig en de kleuren zijn veel warmer.

Het juiste licht maakt het verschil 

Plan jij jullie trouwdag ook in de zomermaanden? Het is dus slim om vooraf één of twee momenten in te plannen voor de fotoshoot. Zo weet je zeker dat jullie alle tijd hebben om de mooiste trouwfoto´s te laten maken. Veel bruidsparen hebben geen idee wanneer het beste moment is voor het maken van de foto’s. Het is ontzettend belangrijk om rekening te houden met het licht, omdat dit voor een enorm verschil kan zorgen. Het gouden uurtje is het perfecte moment voor het maken van de trouwfoto´s.

Wat is golden hour?

Golden hour wordt ook wel het gouden uur of magische uur genoemd. Daarmee wordt het uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang aangeduid. Tijdens deze momenten is het licht extra mooi, er ontstaan namelijk geen harde schaduwen en de zonnestralen zorgen voor een gouden gloed. Hierdoor ziet jullie huid er extra mooi uit.

Het gaat jullie waarschijnlijk niet lukken om vlak na zonsopkomst trouwfoto´s te laten maken. Het duurt immers wel even voor de trouwjurk aan is en je haar en make-up gedaan zijn. Daarom is het uur voor zonsondergang perfect voor jullie foto’s. Op deze manier kunnen jullie toch profiteren van het gouden uurtje. Je kunt overigens het beste twee momenten inplannen voor het maken van de foto´s. De eerste fotoshoot kan bijvoorbeeld al voor de ceremonie plaatsvinden, wanneer jullie er nog helemaal fris uitzien. Vervolgens kunnen jullie nog wat extra foto´s laten maken tijdens golden hour. Niet alleen zorgt dit voor prachtig licht, ook zullen jullie waarschijnlijk wat minder gespannen zijn tegen die tijd. Dit zal terug te zien zijn in de trouwfoto´s!

Hoe weet je wanneer de zon ondergaat?

Het moment waarop de zon ondergaat, verschilt dagelijks. Op bijvoorbeeld www.zonsondergang.info staat per dag aangegeven wanneer de zon onder gaat. Trouwen jullie in de zomer? De zon blijft nog lang schijnen en de golden hour is daarom pas later op de avond. Als jullie echt graag foto´s willen maken in dit mooie licht zullen jullie hier in het programma rekening moeten houden. Ga bijvoorbeeld eerst uitgebreid dineren met alle gasten en knijp er daarna nog even samen tussenuit voor een mooie fotoshoot. Op deze manier hebben jullie ook nog even een romantisch momentje samen. Dit levert sowieso prachtige foto´s op!

Meer tips ontvangen?

Vul het formulier in en ontvang de komende periode elke dag een tip voor jullie trouwdag.

Laat een reactie achter