Dé kus tijdens de ceremonie: Hoe zorg je dat deze fotogeniek is?

Het spannendste moment voor mij als fotograaf. Dé kus tijdens de ceremonie. Dit is een super romantisch moment. Als jullie het ja-woord hebben gegeven kunnen jullie eindelijk alle spanning loslaten en even helemaal in elkaar opgaan. Dit is een bijzonder moment en als fotograaf mag je dit moment niet missen. Overdoen voor de foto is natuurlijk niet spontaan en dat ga je zien.

Maar hoe zorg je er nog voor jullie kus niet alleen heel fijn is, maar ook nog eens fotogeniek?

Het lijkt heel eenvoudig, maar het geven van een goede kus na afloop van de ceremonie kan best moeilijk zijn. Gaan jullie voor een lange omhelzing, een vluchtige kus op de mond of een intense tongzoen? Natuurlijk doen jullie wat fijn voelt, maar het is ook handig om vooraf vast even na te denken over de foto´s.

Een goede kus tijdens de ceremonie is natuurlijk fijn, maar ziet er ook prachtig uit op de trouwfoto´s. Een tongzoen is niet heel fotogeniek, en het is de vraag of je dit wilt in het bijzijn van al jullie gasten.

Ga liever voor een romantische kus waarbij jullie lippen elkaar een tijdje aanraken. Zo heb ik als fotograaf voldoende tijd om jullie kus goed op beeld te krijgen en hebben jullie samen een mooi moment om van elkaar te genieten. Voor de gasten is dit ook een prachtig moment en bij sommigen zal er vast een traantje rollen.

Neem de juiste houding aan

Niet alleen de kus maar ook jullie houding erg belangrijk is voor een goede foto? Het mooist is het wanneer de bruid naar achter leunt in de armen van de bruidegom. De bruid legt haar armen in haar nek en hij legt zijn armen om haar heupen of op haar onderrug. De romantiek zal er vanaf spatten!

Oefenen 

Het kan zeker geen kwaad om jullie ceremonie kus vooraf vast een aantal keer te oefenen. Probeer bijvoorbeeld verschillende houdingen uit en kijk wat het beste staat. Misschien boeken jullie een pre-wedding shoot? Dan is dit hét moment om te proberen hoe jullie het meest fotogeniek kunnen kussen. Ook thuis kunnen jullie oefenen. Dit is niet alleen een goede voorbereiding voor jullie bruiloft, maar het is ook nog eens erg leuk om te doen. Nog wat extra romantiek in de maanden voor de bruiloft kan immers geen kwaad!

Geniet!

Zorg dat jullie vooral kunnen genieten van de kus op jullie ceremonie. Het zou zonde zijn als jullie teveel bezig zijn met de foto´s en de gasten en daardoor vergeten in het moment zelf op te gaan. Voelt een tongzoen toch beter dan een kus op de mond? Doe waar jullie je op dat moment goed bij voelen.. Bovendien levert een oprechte kus met veel emotie uiteindelijk altijd betere foto´s op dan een gemaakte kus. Laat je dus vooral lekker gaan!

Willen jullie meer trouwtips ontvangen? Vul het formulier in op de pagina GRATIS TROUWTIPS

Laat een reactie achter